bedrijf-in-beeld

27 mei 2019, 09:09

Snel afvallen met het juiste voedingspatroon en gezonde tips!

Snel afvallen met het juiste voedingspatroon en gezonde tips!

Er zijn veel mensen die graag een pondje minder willen zijn in gewicht, of zelfs veel moeten afvallen. Hoewel er een hele wereld bestaat van diëten, blijkt het toch nog niet zo vanzelfsprekend dat iedereen succes heeft. Vaak heeft het te maken met de welwillendheid, of het volgen van een totaal verkeerd dieet.

Wat is nu het werkelijke verhaal achter snel afvallen?
Het heeft voor het grootste deel te maken met je voeding, met daarbij een gezonde leefstijl en bijkomende aspecten.

Hieronder vind je de juiste richtlijnen voor je voedingspatroon, gepaard met een aantal afslanktips die je zeker gaan helpen.

Zo pas je jouw voedingspatroon aan! 
Overgewicht komt niet uit de lucht vallen, maar heeft vaak als oorzaak structureel verkeerd eten en drinken samen met een ongezonde leefstijl (uitzonderingen daargelaten bv. medische aandoeningen). We laten je tips zien hoe je dit radicaal kunt veranderen, in positieve zin!

Iets minderen is goed, maar niet teveel
Je hoort vaak dingen voorbij komen zoals onderhoudsniveau, dagelijkse behoefte, calorieën tellen, spaarstand van je lichaam en ga zo maar door.

Om een lang verhaal kort te maken, je zal inderdaad wat minder calorieën moeten binnenkrijgen om genoeg opgeslagen lichaamsvet te verbranden. De regel hierbij is dat je dit verantwoord zal moeten doen. Ga dus niet te drastisch minderen, dit werkt averechts om verschillende redenen.

Vanzelfsprekend zal je voldoende (gezonde) voedingsstoffen moeten binnenkrijgen en wil je ook geen honger en dorst krijgen. Een beetje minderen is natuurlijk wel slim wanneer je wilt afvallen, denk hierbij aan een 500 calorieën onder je energiebehoefte per dag.

Wees selectief met koolhydraten
Nu komt een andere belangrijke factor en dat zijn de koolhydraten. Het eten (en drinken) van koolhydraten geeft je lichaam energie en draagt bij een gevarieerd voedingspatroon.

Je mag echter wel selectief zijn in welke koolhydraten je tot je neemt. In veel van de producten die je in de winkel kunt kopen, zitten namelijk koolhydraten in de vorm van suikers. Deze maken je sneller dik en bestaan vaak uit lege calorieën. Ze leveren dus ook nog eens weinig voedingswaarde.

Dit soort snelle koolhydraten kunnen verschillende namen hebben, let hier dus goed op en haal de ingrediënten van een producten eens door Google. Gebruik bij voorkeur koolhydraten uit natuurlijke producten (ook de suikers uit bv. fruit) en ga voor meer complexe varianten.

Neem vooral gezonde vetten
Hoewel er steeds meer positieve berichten verschijnen over (natuurlijke) verzadigde vetten, is het beste voornamelijk onverzadigde vetten te nemen.

Denk hierbij aan olijfolie, zonnebloemolie, nootjes, zaden, vette vis en meer van dit soort heerlijke producten. Vetten zijn dan wel gezond voor je, maar neem ze ook weer niet teveel. Zeker niet wanneer je juist een paar pondjes wilt kwijtraken. Ze leveren de meeste calorieën (van alle macronutriënten) namelijk 9 kcal per gram vet.

Verhoog je eiwitten een beetje
Om afvallen (of vetverbranding) een handje te helpen, kun je ook iets meer eiwitten eten (of drinken, bv. in de vorm van een eiwitshake).

Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger zal krijgen. Je lichaam verbruikt ook meer energie om ze te verteren, waardoor je stofwisseling omhoog gaat. Ze bouwen spiermassa op (en beschermen deze), waardoor ze ook in verhoogde mate door sporters worden gebruikt. De hoeveelheid eiwitten moet je ook niet overdrijven, alles op een verantwoorde manier en hoeveelheid.

Drink meer water
Water drinken is naast heel gezond voor je, ook effectief tijdens het afvallen. Het bevat namelijk 0 calorieën, is de beste dorstlesser is in pure vorm zuiver en reinigt je lichaam. Door het koud te drinken gaat je vetverbranding zelfs nog iets meer omhoog (wat komt door het thermische effect).

Deze tips zijn slechts richtlijnen en vrij algemeen. Wil je echt gericht afvallen met een stappenplan dat werkt? Dan kan je dit doen met deze simpele tips en leren hoe afvallen echt werkt.

En nog een paar geweldige lentetips
Je kan nu al gezond aan de slag met je voeding, maar je vetverbranding nog meer verhogen door de volgende tips op te volgen.

Meer lichaamsbeweging voor een mooi figuur
Lichaamsbeweging speelt ook een belangrijk rol, voor een hogere stofwisseling (metabolisme) en het verbranden van opgeslagen lichaamsvet.

Hoe actiever je bent, des te hoger je vetverbranding. Je kan hierbij al denken aan hele simpele dingen (aanpassingen) in je leven. Neem wat vaker de fiets, ga lekker wandelen, leef je uit in de sportschool of ga zwemmen met je vriendinnen. Ze zorgen er allemaal voor dat je meer conditie opbouwt en verhogen je vetverbranding.

Maar ook voeding kan je metabolisme verhogen. Wil je nog meer tips om je metabolisme een boost te geven? Je kan er hier meer over lezen en veel nuttige tips leren.

Ontspan en geniet van het leven
Er is niks mis met hard werken, maar ontspanning is ook op zijn tijd nodig. Ga sowieso vooral nooit lopen stressen, dat is nergens voor nodig. Door je leven stressvrij te maken, zal je ook gezonder leven en een beter streefgewicht handhaven.

Leefstijl
Zie afvallen ook niet als een soort van tijdelijk dingetje, of de oplossing voor al je problemen. Voor echte resultaten zal je de issues die je nu hebt, bij de wortel moeten aanpakken. Maak dus van de positieve veranderingen, je nieuwe leefstijl zodat je er ook op de lange termijn van zal genieten.

Gezond de zomer van 2019 in! 
Je hebt nu het licht gezien en door nu te starten, kan je met een paar maandjes al genieten van de resultaten die je hebt bereikt …ben je klaar voor een sprankelende zomer?