bedrijf-in-beeld

21 mei 2019, 11:11

Inbraak voorkomen? Doe dit dan niet

Inbraak voorkomen? Doe dit dan niet

Om inbraak te voorkomen heb je meer nodig dan alleen een inbraakalarm, waakhond en kluis. Minstens zo belangrijk is hoe je je huis achterlaat als je niet thuis bent. Wil je inbraak voorkomen? Maak dan deze 4 fouten niet en sluit vandaag nog een inboedelverzekering af. 

4 fouten die veel mensen maken

Fout 1: de caravan voor de deur zetten

Als je bijna op vakantie gaat, lijkt het een goed idee om de caravan voor de deur te zetten. Je hoeft dan tenminste niet alle vakantiespullen naar de parkeerplaats te sjouwen. Houd er alleen wel rekening mee dat een caravan vakantie schreeuwt. Een duidelijker signaal dat je op vakantie gaat, is er bijna niet. Laat je caravan daarom zo lang mogelijk op de parkeerplaats of in de garage staan en monteer ook de dakkoffer niet te vroeg. 

Fout 2: de brievenbus puilt uit

Een uitpuilende brievenbus kan maar één ding betekenen: je bent niet thuis. Ga je op vakantie? Vraag dan aan je buren of ze zo lief willen zijn om je brievenbus te legen of de post van je deurmat te rapen. Inbrekers zijn soms zo slinks dat ze een foto door de brievenbus maken. Ligt er post, dan weten ze dat de kust veilig is.

Fout 3: vakantiefoto’s op social media delen

Als je aan een cocktail sipt op Curaçao of dolgelukkig aan het Comomeer ligt, wil je dat natuurlijk graag delen op social media. Beter kun je hiermee wachten totdat je alweer lang en breed thuis bent. Potentiële inbrekers kijken voor inspiratie graag op Instagram, Facebook en Twitter. 

Fout 4: de lampen hebben geen tijdschakelaar

Met een tijdschakelaar kun je zelf bepalen wanneer de lampen aan- en uitgaan. Ideaal als je niet thuis bent, want zo lijkt het net alsof je huis wél bewoond is. Ook buitenlampen met een tijdschakelaar zijn verstandig om aan te schaffen. Inbrekers houden er niet van om in de schijnwerpers te staan. Ook valt het je buren zo eerder op als er een ongenodigde gast door je tuin loopt. 

En heb je al een inboedelverzekering?

Inbrekers bedenken verzinnen steeds slimmere trucs om een huis binnen te komen. Daar is helaas niets aan te doen. Je kunt er wel voor zorgen dat de spullen in je huis zo goed mogelijk verzekerd zijn. Met de inboedelverzekering van InShared weet je zeker dat dit snor zit. Ben je benieuwd wat je per maand aan premie kwijt bent? Bereken hier dan vrijblijvend je premie voor de inboedelverzekering.