economie

09 aug 2018, 10:10

‘Zomerborrel’ Commerciële Clubs voor doorwerkende ondernemers

‘Zomerborrel’ Commerciële Clubs voor doorwerkende ondernemers

Groningse ondernemers die deze (hete) vakantieweken gewoon aan het werk blijven konden gistermiddag even uitblazen aan de rand van het Paterswoldsemeer. Daar hadden Groningse Commerciële Clubs een ‘Zomerborrel’ georganiseerd, waar de leden van deze verenigingen elkaar konden ontmoeten. De Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen zijn verenigingen die zijn opgericht om de leden in staat te stellen hun netwerken te vergroten en nieuwe contacten te leggen. Van die mogelijkheid werd ook gistermiddag volop gebruik gemaakt in het Strandpaviljoen Paterswoldsemeer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen oogt wellicht bijna uitgestorven momenteel, omdat zeer velen met vakantie zijn. Maar uiteraard zijn er ook nog tal van bedrijven en instellingen waar wordt doorgewerkt, bouwvak of geen bouwvak. En ook veel zelfstandigen en zzp-ers werken soms gewoon door, omdat klussen nu eenmaal wel gewoon af moeten. Traditiegetrouw organiseren de Commerciele Clubs in de zomer dan een zomerborrel, zodat mensen elkaar toch even kunnen spreken. 

 

‘Welkom op onze Zomerborrel, die speciaal is bestemd voor de échte werkers die we toch een momentje wilden bieden om op adem te komen, aldus voorzitter Harm Post van de Commercieele Club Groningen. Ook leden van de Senioren Commerciële Club Groningen waren aanwezig. De drie clubs werken steeds nauwer met elkaar samen, zodat mensen uit het bedrijfsleven in Groningen in alles fases van hun loopbaan elkaar kunnen ontmoeten: van de junioren tot en met de ervaren veteranen van de Senioren.

Voorzitter Harm Post (tweede van rechts)
Voorzitter Harm Post (tweede van rechts)

Groei ledental

 Harm Post kon melden dat het goed gaat met de ontwikkeling van het ledenbestand van zijn vereniging. Weliswaar zijn er jaarlijks mensen die hun lidmaatschap beëindigen omdat ze verhuizen of stoppen met werken, maar er komen jaarlijks ook nieuwe leden bij. ‘We slagen er in om méer nieuwe leden te trekken dan er opzeggen, en daardoor is er sprake van groei. Dat betekent dat we gelukkig vitale verenigingen zijn, waar je ook nieuwe mensen kunt ontmoeten en waardoor we een belangrijke functie vervullen in de Groningse economie’, aldus Harm Post.

 

Wel hoopt hij ook meer nieuwe leden met een allochtone achtergrond, of expats uit het buitenland die hier tijdelijk verblijven, te mogen verwelkomen, zodat de Commercieele Club Groningen net zo veelkleurig en veelzijdig is als de Groningse economie.