economie

18 jun 2018, 10:10

Zaterdag 23 juni: Open dag in Eemshaven; treinen vanuit Groningen

 Zaterdag 23 juni: Open dag in Eemshaven; treinen vanuit Groningen

Zaterdag 23 juni organiseert Groningen Seaports van ’s morgens tien tot ’s middags vijf uur een Open Dag in de Eemshaven. Er zijn die hele dag tal van activiteiten: van informatietochten met bussen tot wateractiviteiten en een groot gezelligheidsplein met foodtrucks, springkussens, een bungee trampoline, schmink en muziek. Er rijden zaterdag treinen vanuit Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Speciaal voor deze open dag heeft Arriva haar dienstregeling voor het treinvervoer naar het nieuwe treinstation Eemshaven - die normaal is afgestemd op de vaartijden van de boot naar Borkum - uitgebreid.

 

Bezoekers kunnen de hele dag door gebruik maken van de trein. Hiervoor is zelfs een extra voordelig dagticket beschikbaar, waarop kinderen t/m 11 jaar gratis meereizen. Zie ook voor de kortingsactie voor de trein en het speciale- ticket: https://www.arriva.nl/eticket/d?ticket_type_id=264

 

De eerste (extra) reismogelijkheid vanuit Groningen is om 08:52uur. Vanaf dat moment rijdt de trein ieder half uur vanuit Groningen naar de Eemshaven. De laatste (extra) reismogelijkheid vanuit de Eemshaven vertrekt om 17:52 uur richting Groningen.


Auto


Komt u toch met de auto, dan is er parkeergelegenheid in de omgeving van Nijlicht, het Zeemanshuis en bij Wijnne Barends. Borden geven dit aan bij binnenkomst in de haven.

 

Centrale locaties


Centrale punten in het hele programma zijn het bedrijf Wijnne Barends en het gebouwencomplex Nijlicht. Op het terrein van Wijnne Barends is een  groot ‘gezelligheidsplein’ ingericht met foodtrucks, springkussens, een bungee trampoline, schmink en muziek. In Nijlicht vindt een informatiemarkt plaats, waar onder andere de firma’s TenneT, Lagerwey, Aldel, Rob Ubels Waddenribtochten en Theo Pouw acte de présence geven. Deze bedrijven zullen onder andere aandacht schenken aan de vacatures die er zijn of komen en geven een doorkijkje in alle lopende en toekomstige projecten in en nabij de Eemshaven.

 

Rondritten per bus

 

Er rijden er voortdurend bussen vanaf station Eemshaven, Wijnne en Barends en Nijlicht rond volgens het bekende ‘hop on hop off’ systeem. Deze route leidt de bezoeker langs allerlei bedrijven en projecten in de haven.