economie

11 mei 2018, 09:09

Yoghurt-bars in Groningen klaar voor de zomer

Yoghurt-bars in Groningen klaar voor de zomer

Wie uitgekeken is op het – soms wel erg zoete – ijs, kan in Groningen ook steeds beter terecht voor een alternatief: yoghurtijs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Enkele jaren geleden was ‘Pure Groningen’ de eerste yoghurt bar. Het bedrijf verkoopt er al jaren verse magere of Griekse yoghurt met meer dan twintig toppings.

De keuzemogelijkheid is sinds kort vergroot.|Want in de Oude Ebbingestraat is lunchroom en delicatessenzaak Food Matterz nu ook gestart met een yoghurtbar.

Pure

Pure, gevestigd aan de Vismarkt 10 in Groningen, werd al zes jaar geleden opgericht door Simon Brandsma en Marielouise Brandsma- Rijnders. Zij hadden jarenlange bakkerservaring en wilden de klanten dagelijks laten genieten van de lekkerste baksels. Ook besloten ze om lekker yoghurtproducten aan te bieden.

Bij Pure kun je genieten van één van de  zorgvuldig samengestelde yoghurt specials of je eigen special samenstellen! Geen tijd om thuis te ontbijten? Bij Pure kun je terecht voor een lekker vers yoghurtje met fruit en een kopje koffie!’, zo schrijven ze op hun website.

 

Bron er meer informatie: https://www.puregroningen.com/yogurt

Pure Groningen interieur (Foto: Facebook)
Pure Groningen interieur (Foto: Facebook)

Food Matterz

 

Maar ook ten noorden van de Grote Markt kan men nu van yoghurt-specialiteiten genieten. En wel bij het in de Oude Ebbingestraat gevestigde Food Matterz Café.

 

Food Matterz werd vorig jaar geopend als lunchroom en delicatessenzaak in de Oude Ebbingestraat 86. Eigenaresse en initiatiefneemster Hennie de Haan wilde van Food Matterz Café een gelegenheid maken waar mensen terecht kunnen voor producten die met de uiterste zorg zijn gemaakt. Ze wilde ‘Groningen verrijken met een zaak die het opneemt voor bijzondere, lekkere, mooie en kwalitatief goede producten. Producten met een verhaal’, zo meldt Food Matterz Café op haar website.

 

In dat beleid past nu ook het aanbod van allerlei yoghurt-producten en daarmee de ontwikkeling tot eerste Yoghurt-bar van Groningen. Volgens de Facebook-pagina met leuke winkels en restaurants in Groningen, Oogst Groningen, is er sprake van een nieuwe yoghurt trend in Nederland, en sluit het Food Matterz Café daar prima bij aan.

 

De lekkerste Yoghurt van het Noorden is volgens het bedrijf gemaakt door ‘Buurvrouw Durkje’, die ook Hangop maakt en plantaardige yoghurt.

Het bedrijf heeft yoghurtgerechten in uiteenlopende combinaties samengesteld: Aarbei, witte chocolade en munt, of: Banana Chocolate: Chocolate chip cookie, pure Chocolade, Banaan, Hazelnoot en Kokos. Of: Kiwi Cinnamon: Kiwi, Kaneelsuiker, Bastogne

Bron en meer informatie: www.foodmatterz.nl

 

Food Matterz
Food Matterz