Voor de deur staan nog enkele busjes, terwijl werklieden in- en uitlopen om de laatste klusjes te klaren. “Het gaat alleen nog om de puntjes op de i: opruimen, schoonmaken en de laatste details,” aldus Torenbosch.
De komende dagen wordt er nog volop proefgedraaid, met onder andere dinsdagavond een proefavond voor het personeel (foto’s). Maar vrijdag is het dan echt zover: om 11.00 uur ’s ochtends gaan de deuren open. De verwachtingen zijn hooggespannen. “Eerlijk? Ik denk dat het hier gaat ontploffen, zo druk wordt het,” zegt Torenbosch lachend.

Gisteren zijn de stickers van de grote ramen verwijderd, waardoor voorbijgangers eindelijk een blik naar binnen kunnen werpen. “Er staan de hele dag mensen te kijken. We hebben de ramen zelfs alweer moeten wassen, zóveel aanloop is er.”
Dat wat er nu al te zien is, valt blijkbaar in goede aarde: “De reserveringen voor het restaurant stromen binnen”, vertelt Torenbosch. Al is reserveren helemaal geen voorwaarde, voegt hij toe: mensen binnen ook gewoon naar binnenlopen voor een diner, lunch, hapje, drankje of cocktail in het restaurant of annex grand café. Verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping is er plek voor 250 gasten. Aan de voorzijde van Wijck opent vrijdag een groot terras met plek voor 100 man.

In de kelder van het imposante pand opent binnenkort een karaokebar met vier karaoke booths. Ook is er een evenementenruimte waar feesten worden georganiseerd en eens in de twee weken de Comedy Club neerstrijkt.
Komende vrijdag vanaf 11.00 uur gaat Wijck dan eindelijk open voor het publiek. Het was een weg van een lange adem. Het markante, witte gebouw werd in 2021 opgeleverd. Er zou aanvankelijk een foodhal in komen, maar dat plan haalde het niet en lang bleef onduidelijk wat de invulling van het pand zou worden. Tot vorig jaar Peter Torenbosch, Lennart Deddens (ook bekend van The Boilermaker Group: Boilermaker Events, BOEL, The Stockroom en Cilinder)en Maripaan Groep bekend maakten met een groot, nieuw horecaconcept te komen: Wijck.
