economie

23 jan 2018, 09:09

Wie zijn de sympathiekste ondernemers van Groningen van 2017?

Wie zijn de sympathiekste ondernemers van Groningen van 2017?

Judith Carsouw van Partytent2rent en Peter Kuil van reinigingsbedrijf Peter Kuil zijn gekozen tot de sympathiekste ondernemers van Groningen van het jaar 2017. De uitslag van een gelijknamige wedstrijd werd gisteravond bekend gemaakt tijdens een door het zakenplatform Martinibusiness georganiseerde avond in Kinepolis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aan de wedstrijd ging een stemming vooraf voor de titels Sympathiekste Ondernemen en Sympathiekst Ondernemers in Groningen waaraan ondernemers en directeuren uit de gehele provincie deel konden nemen. Criteria voor het winnen van de titel waren de vraag of kandidaten een goede gunfactor hebben, of er prettig mee valt samen te werken en of ze hartelijk en betrouwbaar zijn.

Het was de vierde keer dat de verkiezing van de “Sympathiekste ondernemer en onderneemster van Groningen” werd gehouden. Alleen ondernemers en directeuren konden mede- ondernemers en directeuren nomineren.

Peter Kuil
Leeftijd: 
Bedrijf: Peter Kuil

Bijna 30 jaar geleden trok Peter Kuil de stoute schoenen aan, toen hij nog in dienst was van een lokaal loodgietersbedrijf. “Het was zo druk bij dat bedrijf, we moesten klanten soms wel vier dagen laten wachten. Dat zag ik niet langer zitten en ik dacht; wat ik voor een baas kan, dat kan ik ook voor mezelf. Ik leende wat geld van de bank, wat in die tijd nog relatief gemakkelijk was, kocht een oude auto, het broodnodige materiaal en ging op pad onder de naam Peter Kuil Reinigingsservice.”

Hij bleef niet lang alleen in zijn bedrijf. Na een jaar kwam een vriend de onderneming versterken en vervolgens ging het hard. Inmiddels werken er nu zo’n 65 mensen. Peter Kuil heeft het bedrijf kunnen opbouwen en uitbreiden, onder andere door de overname van Rion Ontstoppingsservice in 2002 en Bloem Schoonmaakservice in 2006. Bedrijven die met de al bestaande Peter Kuil Reinigingsservice een perfecte combinatie vormen waarmee een grote markt bediend kan worden.

Verdere expansie werd bereikt door in 2008, Molthoop tapijt- en meubelreiniging over te nemen om de schoonmaaktak wat specialistischer te maken. Vrij recentelijk heeft hij Schoonmaakservice Haan uit Schildwolde overgenomen om in de dynamische wereld van het schoonmaken en reinigen een belangrijke speler te blijven. Na lang wikken en wegen is eind 2016 besloten om alle werkmaatschappijen die onder Peter Kuil Holding vallen in de uitstraling en communicatie extern niet meer te gaan gebruiken. ”De tijd is nu rijp, het is soms onduidelijk voor klanten met wie ze nu te maken hebben, vandaar dat we dit gaan veranderen.”

De directie heeft besloten om voor al onze diensten met één naam naar buiten te treden, en dit is de naam die in 2017 al 30 jaar verbonden is aan het bedrijf namelijk; Peter Kuil. De diversiteit van ons dienstverlening bestaat straks op hoofdlijnen uit 3 pijlers. Dit zijn rioolservice, schoonmaak en specialistische reiniging. 

Judith Carsouw (Foto Facebook).
Judith Carsouw (Foto Facebook).

Judith Carsouw
Leeftijd: 47 
Bedrijf: Partytent2rent
Website: https://www.partytent2rent.nl

Genomineerd worden door een mede collega als sympathiekste ondernemer is voor mij het leukste kerst cadeautje dit jaar! Mijn naam is Judith Carsouw en ik vind het erg leuk dat je de moeite neemt om mijn profiel te lezen en wellicht op mij te stemmen ! Ik ben 8 jaar geleden met mijn bedrijf Partytent2rent gestart en verzorg met mijn enthousiaste team vele feesten, evenementen, huwelijks en bedrijfsfeesten. Sympathiek en ondernemen zijn voor mij niet zomaar woorden, maar hebben een diepere betekenis. Prachtig als ze samen gaan! Sympathiek, klant gericht en empathisch ondernemen geeft mij enorm veel energie.

Elkaar succes gunnen, versterken en daardoor in staat zijn om met collega bedrijven mooie projecten te kunnen realiseren geeft mij een grote voldoening. Ondernemen zit in mijn DNA, naast mijn tentenverhuur bedrijf heb ik inmiddels drie pizza foodtrucks. Deze zijn te boeken via Pizza2you/ Maggiesonfire en kom je tegen op diverse festivals en feesten in heel Nederland.

Tijd over? Ja! Per 1 november verzorg ik met een collega ondernemer de horeca op het Golfpark in Exloo. In deze prachtige omgeving verzorgen wij a la carte diner en heerlijke lunches! Ideaal voor de collega ondernemers op zoek naar ontspanning, buitenleven en het goede leven! Mijn websites: www.Partytent2rent.nl - www.Pizza2you.nl - www.maggiesonfire.nl

Bron en meer informatie: www.desympahtieksteondernemer.nl