economie

30 nov 2001, 00:12

Wethouder Koen Schuiling (VVD) reikt uitzonderlijke vogel uit aan Gronings bedrijf

Voor het Groningse bedrijfsleven is het vandaag een bijzondere dag. Wethouder Koen Schuiling (VVD) van economische zaken reikt dan een opmerkelijke vogel uit aan een Gronings bedrijf. Hij doet dat op voorspraak van D. Vogd, voorzitter van de Kamer van Koophandel Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De voorzitter van de Kamer van Koophandel voor Groningen,. D. Vogd, maakt vandaag, dinsdag 20 november, namelijk bekend welk bedrijf de Ondernemingsprijs 2001 van Groningen heeft gewonnen. Wanneer Vogd dat, in zijn hoedanigheid als voorzitter van de jury, bekend heft gemaakt reikt wethouder Koen Schuiling (VVD) vervolgens de bijzondere ‘Martinus Novum’ uit.
De uitreiking van de Ondernemingsprijs 2001 geschiedt vanmiddag in de Martiniplaza. De Ondernemingsprijs wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. De prijs bestaat traditiegetrouw uit een oorkonde en een trofee, de Martinus Novum. Dat is, zo meldt een woordvoerder van de gemeente, een opvallend dier. ‘Het is een bijzondere vogel. Een steltvogel om precies te zijn, die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt’.
Het is dus aan de jury, onder voorzitterschap van de heer Vogd, uit te maken welk bedrijf het dit jaar was dat zijn kopje boven het maaiveld uitstak en zeer opmerkelijke initiatieven nam. Maar de gemeente tekent er wel bij aan dat de prijs ook bedoeld is als waardering voor het gehele bedrijfsleven in en rond Groningen.
De bijeenkomst begint vanmiddag om half vijf in Martiniplaza. Het officiële gedeelte begint ’s middags vanaf tien over vijf met een lezing door de heer T. van Vugt, Hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Marketing. Om twintig voor zes start een video waarin de winnaar bekend gemaakt wordt. Aansluitend reikt wethouder Schuiling dan de Martinus Novum uit.