economie

21 jun 2002, 00:12

Wegenbouwer uit Grijpskerk Onderneming van het Jaar

Bij Wegenbouwer Oosterhof Holman heeft de telefoon de hele dag roodgloeiend gestaan sinds het bedrijf de titel Onderneming van het Jaar 2002’ in de wacht heeft gesleept.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit 90-jarige bedrijf was in hevige concurrentiestrijd om de titel gewikkeld met de Borkum-veerlijn van AG Ems in de Eemshaven en plafondtegelproducent Armstrong uit Hoogezand. Maar Oosterhof Holman was volgens de jury uiteindleijk net een klein beetje beter.
Gedeputeerde Joop Boertjens reikte de Abel Tasmanprijs die hoort bij de prijs in Zuidhorn uit aan directeur Harm Beerda. Een aanzienlijk deel van de vierhonderd werknemers van het grond-, weg- en waterbouwbedrijf was naar zalencentrum Balk gekomen voor de prijsuitreiking. Het juryrapport loog er niet om voor prijswinnaar Oosterhof Holman: "Een indrukwekkende staat van dienst", "Vakbekwaam, uitstekend geoutilleerd, efficiënt opererend" en "Het bedrijf komt verregaand tegemoet aan alle eisen van de tijd als het gaat om milieutechnische en infrastructurele expertise". Dat gaf echter nog niet eens de doorslag voor de jury. Die was het meest onder de indruk van het feit dat de wegenbouwer geheel op eigen kracht groot is gegroeid.
Oosterhof Holman is de zesde winnaar van de Groningse ondernemingsprijs. Eerder ging die prijs naar de initiatiefnemers van de uiteindelijk niet gerealiseerde buitendijkse werf in de Eemshaven (1997), lijmfabrikant Cordial uit Winschoten (1998), consumptieaardappelhandel Werkman uit Uithuizermeeden (1999), luchtkoeling-producent Nijburg Investments uit Sappemeer (2000) en vorig jaar verpakkingsfabrikant Kappa Attica uit Oude Pekela.