economie

09 mei 2018, 10:10

Waterpret in winkelcentrum Beijum-Oost

Waterpret in winkelcentrum Beijum-Oost

Het is ook warm in Beijum. In het winkelcentrum Beijum-Oost aan de Claremaheerd vermaken kinderen zich erg goed in de fontein. (Zie foto GIC). Winkelcentrum Beijum-Oost is niet alleen economisch van grote betekenis voor Beijum, maar heeft ook een belangrijke ontmoetingsfunctie. Het plein werd enkele jaren geleden ingrijpend opgeknapt

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2011 werd eerst de verkeerssituatie al verbeterd met een aantal aanpassingen. Het plein werd toen beter toegankelijk gemaakt. Ook kwam er een oprit voor winkelkarretjes aan de Amkemaheerd en werd de rijbaan op de parkeerplaats aan de Claremaheerd verbreed.

 

In een volgende fase werd het plein verder verfraaid. Bij de poort kwam een voetgangerssluis om het racen van brommers over het plein tegen te gaan. Op het plein kwamen ook een tribune, podium, ‘poefs’ en plantenbakken.

 

Verder kwam er een waterplein met fonteintjes. Hiervoor moesten leidingen en technische voorzieningen als pompput en waterput worden aangelegd. Ook kwamen er nieuwe bomen (moeraseiken). De groeimogelijkheden voor de bomen werden verbeterd met nieuwe grond en het aanleggen van drainage en beluchting.

 

En dat leidde uiteindelijk tot het fraaie en levendige plein op bovenstaande foto.

 

Bron en meer informatie: https://www.beijum.org/plein-winkelcentrum-beijum-oost/