economie

24 okt 2002, 00:12

Wallage: ‘’Angst voor Zweeftrein naar Groningen onzin’

Burgemeester J. Wallage van Groningen heeft een hartstochtelijk pleidooi gehouden voor de zweeftrein. Volgens Wallage zal de aanleg er van enorme gevolgen krijgen voor heel Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’De komst van de zweeftrein leidt tot een fundamentele wijziging van de kaart van Nederland. Daarbij wordt de ruimte van het noorden gekoppeld aan de dynamiek van het westen. Het congestieprobleem in het westen wordt er in een klap mee opgelost’, aldus Wallage.
Wanneer de plannen doorgaan ligt de zweeftrein tussen Groningen en de Randstad er omstreeks 2010. De burgemeester van Groningen is het niet eens met angst van inwoners van het Noorden die vrezen voor een ínvasie’van Randstedelingen. Als die mensen willen dat hun kinderen hier ook nog werk vinden, hebben ze weinig keus.
Bovendien gaan we er in Groningen heel nauw op toezien dat de groei gestructureerd verloopt. We willen voorkomen dat er straks overal lukraak gebouwd gaat worden, waardoor het nergens meer echt landelijk is’. Wallage zegt een en ander in het blad van de Kamer van Koophandel voor Groningen.