economie

07 mei 2019, 10:10

Vrouw aan de top bij Gasunie: Janneke Hermes nieuwe CFO

Vrouw aan de top bij Gasunie: Janneke Hermes nieuwe CFO

Bij de Gasunie komt een vrouw aan de top te staan. Janneke Hermes (1978) gaat per 1 oktober aan de slag als de nieuwe CFO. Ze treedt hiermee ook toe tot de Raad van Bestuur. Janneke Hermes is de opvolger van René Oudejans, die na 7 jaar afscheid neemt als CFO van Gasunie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Oudejans had al eerder laten weten zijn tweede termijn niet vol te zullen maken.

Janneke Hermes is nu nog Manager Corporate Finance en Riskmanagement bij Gasunie. In deze rol is zij verantwoordelijk voor onder meer treasury, projectwaarderingen en risicomanagement. Zij begon haar carrière bij Gasunie in 2002 en bekleedde daar onder anderen leidinggevende functies bij Financiën, Strategie en Human Resources.

“René Oudejans heeft als CFO professionaliteit en stabiliteit gebracht en een belangrijke bijdrage geleverd aan de transitie van Gasunie”, aldus Han Fennema, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur (RvB) van Gasunie. Over Janneke Hermes zegt hij: “Zij heeft op verschillende plekken in de organisatie bewezen een resultaatgerichte leidinggevende te zijn met een brede achtergrond en een positieve instelling.”