economie

07 feb 2002, 00:12

Voorzitter Groninger Stichting Bedrijven Zuid-Oost wil snel verbetering infra-structuur

Piet Vermazeren, voorzitter van de Stichting Bedrijven Zuid-Oost, wil dat zo snel mogelijk wordt begonnen met verbetering van de infra-structuur rond het Groningse industrieterrein om en nabij de Europaweg. “Je ziet dat de wegen rond Groningen dichtslibben. En met de voorgestelde oplossingen wordt het er niet echt beter op. Willen we concurrerend sterk blijven staan, dan staat of valt dat met een goede doorstroming. En daar is haast bij geboden.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vermazeren heeft felle kritiek op de tot nu toe geopperde verbeteringen aan de infra-structuur. “By-passes en tunnels lossen niet werkelijk iets op, knelpunten blijven knelpunten en de voorgestelde èchte oplossingen zijn over een veel te lange termijn gedacht. Veel beter is het om gefaseerd nu al met de uitvoering van die plannen te beginnen.”
Het bedrijfsleven en de gemeente hebben elkaar wel gevonden in het zogenaamde ‘bedrijfsterreinmanagement’. “Bedrijfsterreinmanagement kenmerkt zich door het per bedrijfsterrein organiseren van onderhoud, beheer, milieumanagement en mobiliteit. Het is een samenwerking tussen de gemeente en de bedrijven, waarbij elke partij denkt en werkt vanuit de eigen verantwoordelijkheid”, aldus Vermazeren.