economie

27 dec 2001, 00:12

VNO NCW pleit voor opknappen oude bedrijventerreinen

De werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord vindt dat er meer werk gemaakt moet worden van de herstructurering van bedrijventerreinen in Groningen en de andere noordelijke provincies. Dat heeft algemeen secretaris Hans Haerkens van VNO-NCW Noord vrijdag laten weten tijdens een ontmoeting van noordelijke bestuurders, het bedrijfsleven en staatssecretaris drs. G. Ybema van economische zaken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Haerkens worden er in het noorden momenteel voortvarend veel bedrijventerreinen aangelegd. Dat is een goede zaak, omdat er door de gunstige economische ontwikkeling een grote vraag naar grond is ontstaan.
‘Maar het zwaartepunt van economische bedrijvigheid en werkgelegenheid bevindt zich nog wel steeds op bestaande bedrijventerreinen. Veel daarvan kennen verouderingsprocessen’, zo stelt VNO-NCW vast. Volgens de werkgevers is uit een eigen onderzoek gebleken dat er in het noorden ongeveer 1300 hectare aan bestaande bedrijventerreinen geherstructureerd dient te worden. Volgens VNO-NCW Noord moet alles op haren en snaren worden gezet om deze oudere bedrijventerreinen weer helemaal bij de tijd te maken.