economie

23 jul 2001, 00:12

VNO-NCW Noord speelt voor Sinterklaas bij twee Groninger instellingen

Het is hartje zomer maar bij de ondernemersorganisatie VNO-NCW is de Sinterklaastijd al aangebroken. Deze instelling heeft forse schenkingen van 100.000 gulden gedaan aan de Internationale School van het Maartenscollege en aan de stichting voor gehandicaptensport De Brug.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bijdragen zijn afkomstig uit een fonds dat in het leven is geroepen door de leden van VNO-NCW toen deze organisatie in 1999 precies 100 jaar bestond. De donaties werden verstrekt op voorspraak van Commissaris der Koningin H. Alders en voorzitter J. Emmelkamp van VNO-NCW Noord.
De International School in Haren is voor het noordelijke bedrijfsleven een belangrijke vestigingsvoorwaarde. Volgens VNO NCW Noord zouden verschillende buitenlandse bedrijven niet voor Noord-Nederland hebben gekozen bij afwezigheid van de internationale school
De BRUG kreeg de donatie omdat deze instelling al meer dan 25 jaar actief is in stad en provincie Groningen, en ook daarbuiten, op het gebied van vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap.