economie

25 sep 2002, 00:12

Virtuele borg hoopt op grote toestroom bedrijven

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) hoopt dat bedrijven en gemeenten uit de hele noordelijke regio het komende jaar de ongekende mogelijkheden van de Reality Cube en het Virtual Reality Theatre ontdekken. De bedoeling is dat in de cube bijvoorbeeld scheepsbouwers, architecten of projectontwikkelaars 3D-presentaties gaan houden in de nieuwe Zernikeborg, het virtuele kenniscentrum dat donderdag is geopend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het opnemen van deze nieuwe techniek in het ontwerpproces geeft zowel de opdrachtgever als de ontwikkelaar al in een vroeg stadium een beter beeld hoe de realisatie er uiteindelijk uit komt te zien. De kosten van de presentaties hangen af van de wensen van de opdrachtgever. Alles is in principe mogelijk: door het kenniscentrum kunnen allerhande data en gegevens in digitale beelden worden omgezet.
Behalve voor bedrijven of gemeenten zijn de Reality Cube en het Virtual Reality Theatre ook bedoeld voor studenten. Zij kunnen bijvoorbeeld virtueel door een skelet, een cel, een nog te bouwen woning of een ontleed dier heenlopen. Ook kunnen er virtueel experimenten met scheikundige elementen worden verricht.