economie

21 nov 2002, 00:12

Virtual Incubator van start in Groningen

Wethouder Koen Schuiling en gedeputeerde Joop Boertjens hebben vandaag het startsein gegeven voor de stichting VINC, Virtual INCubator.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stichting is in het leven geroepen om kansrijke innovatieve ideeën en hun bedenkers te ondersteunen. Het gaat met name om ideeën in de informatie- en communicatietechnologie. De ‘bedenkers’ worden gestimuleerd tot onderzoek en ontwikkeling, experimenteren en, vooral ook, ondernemen. Dit niet alleen op eigen kracht, maar ondersteunt door een enorm netwerk, dat onderdak, communicatiekanalen, toegang tot knowhow en partijen met macht en middelen voor marktontwikkeling biedt. Aansluitend aan de oprichting heeft VINC een samenwerkingsovereenkomst getekend met KPN Research.
VINC biedt ondersteuning in de vorm van advisering op het gebied van subsidie, technologie en wet- en regelgeving. Daarnaast worden mentoren ingezet die de startende ondernemer met raad en daad terzijde staan bij het ondernemerschap. Verder worden infrastructurele voorzieningen geboden, zoals presentatie- en videoconferentieruimtes, vergaderzalen en werkplekken. Een sterk netwerk met onder meer financiers, advocaten, accountants en technische ontwikkelaars staat klaar om de ideeën tot een succes te brengen.
VINC is opgericht met gelden van de gemeente en de provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN), in totaal 405.000 euro. Het doel is om binnen 2 jaar 10 ‘incubators’ helpen te starten en in de verkoop van 10 succesvolle concepten te hebben bemiddeld.
Meer informatie: www.vinc.nl