economie

26 apr 2002, 00:12

Vermogensbeheerder SNS-Bank benoemd tot hoogleraar in Groningen

Vermogensbeheerder Th. Dijkstra van de SNS-bank is benoemd tot hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen.(Personalia uit het Groningse bedrijven kunt U mailen naar: info@gic.nl De Luncheditie, met een overzicht van het middag-nieuws, wordt in het Groningse bedrijfsleven steeds meer gelezen).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Theo Dijkstra (Leeuwarden, 1953) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Econometrische methoden van het maatschappelijk verantwoord beleggen bij de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dijkstra is hoofd van de afdeling Duurzaamheidsanalyse van SNS Asset Management, de institutionele vermogensbeheerder van de SNS Bank en gespecialiseerd in maatschappelijk verantwoord beleggen, ook wel duurzaam beleggen genoemd. Dijkstra is onder andere verantwoordelijk voor ontwikkeling van het concept 'Maatschappelijk Verantwoord Beleggen'. Naast zijn hoogleraarschap blijft hij werkzaam in deze functie. De SNS Bank sponsort zowel de leerstoel als post-doc research op het terrein van de leerstoel.
Dijkstra studeerde econometrie in Groningen (cum laude) en promoveerde in 1981 aan de RUG. Sinds 1998 is Dijkstra ook verbonden aan de SNS Bank, afdeling SNS Asset Management.