Economie

Partnerbijdrage

Uw verzekeringen afsluiten bij een financieel adviseur: waarom?

De online wereld is zich in een hoog tempo aan het uitbreiden. Er zijn steeds meer mogelijkheden op financieel gebied om zaken zelf te regelen. U kunt bijvoorbeeld zelf uw verzekeringen online afsluiten via een vergelijker. Hierbij hoeft er geen financieel adviseur aan te pas te komen. Maar een adviseur kan veel meer voor u doen dan u wellicht denkt.


Leestijd: 1 minuut

Uw verzekeringen afsluiten bij een financieel adviseur: waarom?
Uw verzekeringen afsluiten bij een financieel adviseur: waarom?

Een financieel adviseur kan u een advies op maat geven. Een adviseur bekijkt eerst uw

(financiële) situatie en bepaalt vervolgens welke verzekering(en) er het beste bij u past. Een adviseur heeft vaak een samenwerking met verschillende verzekeraars. Dit wordt ook wel een aanstelling genoemd. Via verschillende aanstellingen (dit kan bijvoorbeeld een aanstelling voor verzekeringen​ zijn) kan de adviseur eenvoudig aanbieders, premies en voorwaarden met elkaar vergelijken. Zo kan er een verzekering gekozen worden die goed bij u past.

Door veranderingen in de financiële markt en door veranderingen in uw persoonlijke situatie is het belangrijk om up-to-date te blijven met uw financiële producten. Een adviseur helpt u hierbij en informeert u over de wijzigingen. Zo bent u er zeker van dat u goed verzekerd bent.

Financiële producten kunnen ingewikkeld zijn. Een adviseur helpt u met het beantwoorden van uw vragen. Een adviseur is betrouwbaar, deskundig en in de meeste gevallen ook onafhankelijk. Dit betekent dat een adviseur niet gebonden is aan banken of verzekeraars.

Moet u ingewikkelde financiële producten afsluiten of heeft u niet genoeg kennis over de financiële producten? Dan doet u er goed aan om een financieel adviseur in te schakelen. Zo voorkomt u onaangename verrassingen als u bijvoorbeeld schade heeft.

Bent u een financieel adviseur? Vraag via RISK dan een aanstelling voor verzekeringen aan. Als InsurTech Serviceprovider & Incubator levert RISK diverse oplossingen. Met onze online verzekerings API’s​ vergelijkt u het aanbod van verschillende verzekeraars, kredietverstrekkers en energieleveranciers. De producten kunnen vervolgens direct digitaal worden afgesloten. Maak gratis gebruik van het Subliempakket via de webmodule, bouw uw eigen front-end en kies voor onze API-oplossing.