economie

03 jun 2002, 00:12

Uniek fitnesscentrum vestigt zich in Westerhavencomplex

Na speelgoedwinkel Toys ‘R Us, elektronicazaak Mediamarkt en kinderkledingwinkel Villa Happ is het Westerhavencomplex opnieuw een – voor Groningen - unieke zaak rijker: de Fitness First Health Club. Deze fitnessclub past goed binnen het thema ‘vrijetijdsbesteding’ dat het winkelcentrum aan de Westerhaven moet kenmerken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fitness First, dat 11 mei de deuren opende, heeft in het Westerhavencomplex een ruimte van vijftienhonderd vierkante meter. Dit Groningse filiaal is de zesde van Nederland; wereldwijd zijn er meer dan 225 vestigingen waar in totaal z’n 6300 mensen aan het werk zijn. De fitnessclub onderscheidt zich van andere sportcentra door de leden extra voorzieningen te bieden. Zo kunnen de sporters er niet alleen fitnessen of deelnemen aan verschillende groepslessen, ook kunnen ze gebruikmaken van bijvoorbeeld een professionele kindercrèche of saunafaciliteiten. General Manager Gijs Jansen verwacht dat het nieuwe fitnesscentrum een doorslaand succes wordt. ‘Als ik kijk naar de ervaringen van onze andere centra in het land, kan ik niet anders zeggen dan dat ik goede hoop heb’, zegt hij. Hij verwijst naar de vestiging in Kerkrade, die daar twee maanden geleden voor het eerst de deuren opende. ‘Daar was binnen korte tijd het maximum aantal leden bereikt.’ De kracht van Fitness First zit ‘m volgens Jansen vooral in de vele extra’s die het centrum te bieden heeft. Als voorbeeld noemt hij het ‘Cardio Theatre’: terwijl de sporters met hun training bezig zijn, kunnen ze ondertussen kijken of luisteren naar hun favoriete radio- of televisiezenders.
Na het sporten kunnen de leden zichzelf in de kleedkamer nog even verwennen met de gratis schoonheidsproducten of de verschillende saunafaciliteiten. Zo is er een sauna, een stoomcabine, een stortdouche en een uitgebreide relaxruimte. ‘En in de grote lounge is er gratis koffie, thee en fruit te krijgen’, laat de club weten. Wat de verschillende sportabonnementen kosten, wil de manager niet kwijt. ‘Mensen moeten eerst zelf maar eens in de club komen kijken’, licht hij zijn keuze toe. ‘Pas dan kunnen ze een oordeel geven’, vindt Jansen.