economie

06 jul 2001, 00:12

Uitvaartcentrum Groningen valt nu onder Yarden Uitvaartzorg

Het Uitvaartcentrum Groningen is dankzij een landelijke fusie van haar ‘moeder’ onderdeel geworden van een nieuwe organisatie die luistert naar de naam ‘Yarden’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

AVVL Uitvaartzorg NV en CVN Crematoria Nederland BV uit Diemen zijn gefuseerd met de uitvaartorganisatie NUVA Holding BV uit Meppel. De partners gaan samen verder onder de naam Yarden. Dit betekent dat Uitvaartcentrum Groningen in Groningen voortaan onder Yarden Uitvaartzorg valt. De fusie heeft geen directe consequenties. De directie van Yarden heeft wel laten weten dat de kwaliteit van de gehele uitvaartzorg in Nederland, en dus ook in Groningen, op een hoger niveau getild moet worden.
Yarden is in omvang de tweede uitvaartorganisatie in Nederland. Yarden bestaat uit twee divisies: Verzekeringen (met het hoofdkantoor in Diemen) en Zorg, met het hoofdkantoor in Meppel. Deze laatste divisie verzorgt jaarlijks circa 13.000 begrafenissen en bijna 20.000 crematies in eigen beheer. Daarnaast worden 20.000 uitvaarten in opdracht van Yarden uitgevoerd door derden.