economie

26 mrt 2002, 00:12

Twee nieuwe motorzaken openen deuren in Groningen

Groningen is medio maart niet één, maar twee nieuwe motorzaken rijker. Behalve het filiaal van Boonstra Motoren uit Ureterp in het oude Safe-pand opent dan Moto Noord de deuren in het voormalige onderkomen van de BMW-specialist aan de Bornholmstraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Moto Noord gaat op 14 maart open en sluit zo aan bij de motorbeurs in de Zuidlaarder Prins Bernhardhoeve. De winkel begint zonder eigen motormerk, maar directeurs Lukas Jansen en Peter Doornbos voeren wel al gesprekken met Ducati en Harley Davidson over een dealerschap.
Het streven van de Moto Noord-directie is hun winkel te maken tot een Harley Davidson-steunpunt. Sinds het vertrek van Safe uit Groningen is de dichtstbijzijnde dealer van de bekende Amerikaanse motorfabrikant te vinden in Leeuwarden, luidt Jansens verklaring.
Behalve motoren zal de nieuwe winkel ook kleding en helmen te koop aanbieden. Van het totale winkeloppervlak van 400 vierkante meter zal bijna de helft voor kleding gereserveerd worden. De nieuwe zaak biedt een baan aan vijf vaste medewerkers en twee oproepkrachten. Bij opening zullen zo’n twintig tweedehandse en nog wat nieuwe motoren te bezichtigen en te koop zijn, variërend van Yamaha’s tot Ducati’s en BMW’s.