Economie

Tammo Bijmolt nieuwe directeur Groningen Digital Business Centre (GDBC)

Prof. Dr. Tammo Bijmolt, hoogleraar Marketing Research en voorzitter van de vakgroep Marketing van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen wordt per 1 juni 2019 directeur van het Groningen Digital Business Centre (GDBC).


Leestijd: 1 minuut

Tammo Bijmolt nieuwe directeur Groningen Digital Business Centre (GDBC)
Tammo Bijmolt nieuwe directeur Groningen Digital Business Centre (GDBC)

Bijmolt volgt prof. Dr. Peter Verhoef, hoogleraar Marketing en huidig directeur GDBC op.

Verhoef wordt per 1 juni 2019 Dean van de FEB. Deze functie valt niet te combineren met de huidige rol van directeur GDBC vandaar dat er gezocht is naar een opvolger voor Verhoef. Deze is dus gevonden in Tammo Bijmolt, eveneens hoogleraar aan de FEB en allesbehalve een onbekende binnen het GDBC.

Bijmolt was al lid van de stuurgroep van het Centre en zal ook betrokken worden bij de begeleiding van één van de GDBC PhDs. Daarnaast heeft Bijmolt als hoogleraar Marketing Research zijn sporen ruimschoots verdiend binnen de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen en de faculteit in het bijzonder. De expertise en interesse van Bijmolt omvat onder andere (online) retailing, product-retouren, klantloyaliteit en digital analytics.

"Ik zie er naar uit om met het GDBC aan de slag te gaan", aldus Bijmolt als kersverse GDBC directeur. "Het GDBC heeft onder Peter een mooie vliegende start gemaakt op het gebied van naamsbekendheid en opgestarte projecten op meerdere fronten. Deze ingezette koers zet ik graag voort en wat mij betreft: óp naar de volgende stappen voor het GDBC."