economie

17 sep 2002, 00:12

Syntens steunt duurzaam ondernemen

Ondernemingen in Menterwolde zijn er het laatste jaar aanzienlijk milieuvriendelijker op geworden. Althans, de deelnemers aan een bijzonder project ‘Duurzaam Ondernemen’, dat onder meer gesteund wordt door Syntens in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zeven kleine en middelgrote bedrijven in de gemeente Menterwolde sluiten woensdagavond 4 september in het bijzijn van burgemeester mevrouwM. Lantinga dit project officieel af.
Duurzaam Groningen is een samenwerkingsproject van de Provincie Groningen, Syntens, alle Groningse gemeenten, Kamer van Koophandel, VNO-NCW Groningen, MKB-Noord, Rabobank, Essent Duurzaam en TechnologieCentrum Noord-Nederland.
Bedrijven uit de gemeente Menterwolde die deelnamen aan het project zijn: Borgenland Beton, De JongeConstructie, BAM NMB, Gerlok Tuin- en Parkmachines, Relatiegeschenken Noord Nederland, Staalstraal Zuidbroek en VOS Tank Cleaning.
Volgens éen van de deelnemers aan het project VOS Tankcleaning BV, is zijn bedrijf niet alleen milieuvriendelijker gaan werken. Het bedrijf heeft ook aan concurrentiekracht gewonnen. Directeur H. Meijer: ‘Milieuvriendelijk ondernemen betekent voor ons ook een sterktepunt dat ons concurrentievoordeel oplevert. Veel klanten beschouwen het als een voordeel wanneer een bedrijf verantwoord met het milieu om gaat’.