economie

12 okt 2016, 09:09

Steeds meer IT afdelingen sluiten zich aan bij “Samenwerking Noord”; Commerciële partijen nu ook welkom

Steeds meer IT afdelingen sluiten zich aan bij “Samenwerking Noord”; Commerciële partijen nu ook welkom

Steeds meer instellingen met IT – afdelingen in Noord Nederland sluiten zich aan bij het verband ‘Samenwerking Noord’. Dit samenwerkingsverband, waar organisaties kennis uitwisselen en elkaar ondersteunen op IT gebied, ooit opgericht door zeven bedrijven, dat zijn er inmiddels 37. Daarbij gaat het vooral om overheidsorganisaties. Maar Samenwerking Noord stelt zich nu ook open voor commerciële partijen die zich willen aansluiten. Dat zegt Gerard Doll, divisiemanager van het ICT Bedrijf van de RDW in een afscheidsinterview op de website van Samenwerking Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eén van de ‘founding fathers’ van Samenwerking Noord, Gerard Doll, divisiemanager van het ICT Bedrijf van de RDW neemt afscheid. Hij krijgt een andere functie binnen de RDW en kan dit niet combineren met Samenwerking Noord.

 

‘Ik ben altijd een groot voorvechter geweest van deze samenwerking. In het begin ging het vooral over het realiseren van een gezamenlijk datacentrum in Westpoort. Dat is er gekomen. Maar we zagen ook andere uitdagingen. De markt van IT is continu in beweging. Het is een hele toer om de kennis bij medewerkers op peil te houden en een antwoord te vinden op de krapte op de arbeidsmarkt.’

 

Groei


Samenwerking Noord is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ooit begonnen als samenwerking tussen de RDW, provincie, DUO, UMCG, CJIB, Gemeente Groningen en de Gasunie, inmiddels uitgegroeid tot een samenwerkingsverband met 37 organisaties.

Gerard Doll hierover: ‘Steeds meer organisaties zien in dat ze het alleen niet redden. Neem informatieveiligheid. Het belang daarvan is enorm toegenomen, maar niet elke organisatie heeft daarvoor de expertise in huis. Hierdoor zoeken organisaties elkaar op, delen ze kennis en helpen elkaar. Ook wisselen organisaties steeds vaker medewerkers uit. Op die manier hou je de werkgelegenheid in stand,  maakt het voor medewerkers aantrekkelijk om in het noorden te blijven werken en investeer je in kennis.’

 

Lees hier het hele interview met Gerard Doll