economie

24 okt 2007, 21:09

Stad en Ommeland leveren twee finalisten Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden

Twee ondernemers uit Groningen en uit Nieuwe Pekela zijn doorgedrongen tot de laatste selectie van de wedstrijd Dé Jonge Ondernemersprijs. Het gaat om Joke van der Ven van Briefopbestelling uit Groningen en om Maurits Langeler van Coperta uit Nieuwe Pekela.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jury van Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden (JOP) heeft de vier finalisten bekend gemaakt die doorgaan naar de finale op 20 november.

De ondernemers die om deze prestigieuze prijs gaan strijden zijn:

- Lenie Bakker van Recreatieboerderij Slachtehiem uit Lollum (Fr)
- Maurits Langeler van Coperta uit Nieuwe Pekela (Gr)
- Roeland Coopman van Opzegdienst uit Rottum (Fr)
- Joke van der Ven van Briefopbestelling uit Groningen (Gr)

In de voorrondes zijn uit de 83 ondernemers die zich hebben opgegeven, 12 kandidaten uitgezocht die uitgenodigd werden voor een interview. De deskundige jury, onder leiding van Wiebe Knobbe heeft op basis van vastgestelde criteria de vier finalisten gekozen. Zij strijden om de prijs, waarvan de winnaar op 20 november bekend wordt gemaakt tijdens een spannende finale avond in Stadion Cambuur in Leeuwarden.

De JOP organiseert dit evenement ieder jaar met een ander thema. Dit jaar is het thema ´Maak jezelf beroemd´. De prijs is voor jonge ondernemers die minder dan vijf jaar gevestigd zijn in Drenthe, Fryslân of Groningen.

JOP


Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden (JOP) is een initiatief van Jong Bedrijven Netwerk Groningen, Jong Bedrijven Netwerk Fryslân, Jonge Bedrijven Netwerk Drenthe en Ondernemerskompas. De noordelijke Kamers van Koophandel, de gezamenlijke Rabobanken in Friesland, Groningen en Drenthe, NDC Mediagroep, Stadion Cambuur en Ondernemerskompas behoren tot de sponsors. In de afgelopen zes jaar is de prijs uitgegroeid tot een begrip binnen de drie Noordelijke provincies.
Kijk voor meer informatie op www.jongeondernemersprijs.nl