economie

08 mrt 2002, 00:12

Spion controleert Groninger ondernemers

Ondernemers in de Groninger binnenstad kunnen het komende halfjaar geen lastige klanten meer afsnauwen, afwimpelen of de deurwijzen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningen City Club (GCC), de vereniging van ondernemers in de binnenstad, stuurt de komende maanden een geheime spion op winkels en caf├ęs af om te kijken hoe het met de klantvriendelijkheid in de noordelijke hoofdstad gesteld is. Het experiment is uniek in Nederland.
Woordvoerder M. van der Pas van de GCC ontkent overigens dat de spion in wordt gezet omdat het in Groningen zo slecht gesteld zou zijn met de winkeletiquette van de ondernemers. ,,Mochten er winkels zijn waar de zaken niet goed voor elkaar zijn, dan hangen we dat zeker niet aan de grote klok, beklemtoont hij. ,,We houden het binnenskamers.
Van der Pas begrijpt dat de term spion een negatieve lading heeft. ,,Maar het gaat ons er echt niet om zaken in een negatief daglicht te brengen, legt hij uit. ,,Wij willen vooral de leuke en gezellige winkeltjes opsporen en die in promotiecampagnes meer onder de aandacht brengen.
Volgens de GCC hebben de meeste ondernemers in de binnenstad hun zaakjes uitstekend geregeld. Maar er kan niet genoeg worden gedaan om de service zo optimaal mogelijk te laten zijn, zodat de Groningse binnenstad niet alleen tot de meest gezellige, maar ook tot de meest klantvriendelijke van Nederland behoort.