economie

18 mrt 2002, 00:12

Speciale e-room voor Groningse ondernemers voor electronisch zakendoen

Groningen is sinds vandaag een bijzondere ‘e-room’ rijker, waar ondernemers van alles aan de weet kunnen komen over electronisch zakendoen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gisteren is de nationale 'Nederland gaat digitaal week' van start gegaan. Doel van deze week is om de mogelijkheden van elektronisch zakendoen bij het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) onder de aandacht te brengen. In Groningen kunnen ondernemers in een speciaal daarvoor ingerichte e-room op informatieve en interactieve wijze kennismaken met alle facetten van elektronisch zakendoen.
Maandag 4 maart, hebben 20 ondernemers inzicht gekregen in de gevolgen van internet in hun bedrijf en de effecten die internet heeft op de communicatie tussen mensen. Daarbij zijn tips en adviezen gegeven om mensen in een organisatie beter met elkaar te laten samenwerken met behulp van ICT. De andere workshop die deze dag georganiseerd is, is over e-HRM gegaan: hoe kan internet worden ingezet om het menselijk kapitaal in een bedrijf beter te benutten? Ook de rest van de week kunnen de Groningse ondernemers tal van workshops volgen die te maken hebben met internet en elektronisch ondernemen. In totaal 100 ondernemers hebben zich aangemeld voor deze week.
De NGD week wordt georganiseerd om elektronisch zakendoen in Nederland verder onder de aandacht te brengen. In de nota 'Het MKB in de Digitale Delta' onderschrijft het ministerie van Economische Zaken het belang van de inzet van internet en elektronisch zakendoen in de bedrijfsvoering van ondernemers in het Nederlandse MKB. Investeren in digitaal zakendoen verbetert de productiviteit en de economische groei. Nederland loopt hierbij achter bij de rest van Europa. Het afgelopen jaar heeft het ministerie via de campagne Nederland gaat digitaal elektronisch zakendoen in het MKB gestimuleerd. De NGD week markeert de start van het vervolg op deze campagne, namelijk een uitbreiding en intensivering van het project 'Nederland gaat digitaal', dat door Syntens wordt uitgevoerd.