economie

17 jan 2002, 00:12

Slagerij in Leek winnaar jaarprijs Bedrijvenvereniging

Het slachtbedrijf Poel & Kamps Vlees BV uit Leek is de winnaar geworden van de Jaarprijs 2001 van de Bedrijvenvereniging Leek. Het bestuur van die vereniging heeft hiermee de verdiensten van dit bedrijf in het afgelopen jaar willen belonen. Poel & Kamps is hiermee de opvolger van La Strada Fashionhouse uit Leek die de BVL-Jaarprijs 2000 won.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Poel & Kamps is een bedrijf dat actief is in de vleesbranche en het hele traject verzorgt tussen de slacht en de levering aan de consument. De geslachte dieren komen aan in de vestiging in Leek en gaan als kant en klaar product de deur uit naar slagers en supermarkten. Maatwerk in vlees is dan ook de slogan die het bedrijf voert. Het bedrijf heeft een geschiedenis die terug gaat naar de jaren ’40 van de vorige eeuw toen de Groninger Vee-inkopers Jo Poel en Jacob Kamps de basis legden voor het bedrijf. Tegenwoordig bestaat de directie uit de gebroeders Jan en Peter Poel.
Poel & Kamps is in de vier jaar dat het nu op het Leeksterhout gevestigd is gegroeid van 35 werknemers - die meekwamen uit de vorige vestiging in Tolbert - naar 75 werknemers anno 2002. Het bestuur van de Bedrijvenvereniging Leek heeft met Poel & Kamps Vlees BV een moderne Leekster onderneming willen eren, die op een innovatieve en gezonde wijze bezig is.
Het is een bedrijf met uitstraling voor Leek en voor het Leeksterhout in het bijzonder, waar het zich als één van de eersten vestigde. ‘Het bedrijf heeft zich in de moeilijke vleesbranche dankzij het goed ondernemerschap van de directie en het inspringen op trends en de aandacht voor kwaliteit uitstekend staande weten te houden’, aldus de jury.