economie

29 jan 2003, 00:12

Schuiling: ‘Euroborg is enorme economische aanjager’

De Euroborg, het nieuw te bouwen stadion van FC Groningen, is een ongekende economische aanjager. De economische betekenis er van voor de gemeente Groninbgen kan moeilijk worden overschat. Dat zei dinsdagmiddag wethouder Koen Schuiling (VVD) van economische zaken bij de presentatie van het besluit van B en W van Groningen om de bouw van de Euroborg mogelijk te maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens wethouder Schuiling is het ongelooflijk belangrijk dat er begonnen kan worden met de bouw van de Euroborg. ‘Het gaat niet alleen om een stadion, maar om tal van voorzieningen als kantoren, casino, woningen, detailhandel en een school. Qua oppervlak is er een gebied mee gemoeid dat groter is dan de gehele binnenstad van Groningen. Zonder bouw van het stadion zou het Europrpark aanmerkelijk minder aantrekkelijk worden’, aldus de wethouder van economische zaken.
Volgens Schuiling lokt de bouw van het 45 miljoen euro kostende stadion een groot aantal investeringen uit in het gebied. En ook weer in andere delen van de stad waar kantoorruimte vrij komt.
Schuiling illustreerde het belang van het Europark door te wijzen op het feit dat er 9000 mensen komen te werken. Verder komen er 6000 woningen, drie miljoen bezoekers per jaar, 200.000 voerkante meter kantoren, zijn er 37.500 mensen die er in de omgeving wonen en komt er een groot nieuw station.
‘Deze ontwikkeling is van enorme betekenis voor de arbeidsmarkt. Het stadion wordt een aanjager voor een hele regio’, aldus Schuiling. Overigens benadrukte hij dat het nieuwe stadion geen concurrentie oplevert voor de binnenstad. ‘Het is juist een impuls voor de binnenstad. Er komt namelijk een transferium waarvandaan men naar de binnenstad kan reizen. Weliswaar komt er ook grootschalige detailhandel, maar niet meer dan zesduizend vierkante meter’.