Economie

Schouw Ulgersmaweg toont onveilige situaties en rommel

Ramen die open staan, rondslingerende autobanden, gedumpt afval en niet of slecht afgesloten leegstaande panden. Tijdens een schouw op de Ulgersmaweg en Beckerweg werden dinsdagavond flink wat nalatigheden en onveilige situaties geconstateerd. De schouw werd uitgevoerd door medewerkers van de politie, brandweer, gemeente, Cruon en ethische hackers. Menno Oomkens en Alexander Bleker waren aanwezig als vertegenwoordigers van Bedrijvenvereniging VBNO, zo meldt de GROC.


Leestijd: 1 minuut

In twee groepen werd er een uitgebreide controleronde gedaan: bedrijven werden gecontroleerd op openstaande ramen en deuren, brandveiligheid en digitale veiligheid en ook de openbare ruimte werd geïnspecteerd.

Zo’n schouw blijkt geen overbodige luxe en zéker niet in het bezochte gebied. “De Ulgersmaweg staat erom bekend verpauperd te zijn, met veel leegstand”, zo vertelt Alexander Bleker. Er werden dan ook een behoorlijk aantal onvolkomenheden geconstateerd. Bleker noemt als voorbeeld losliggende tegels, kapotte ramen, hekwerken, ramen en deuren die niet afgesloten waren, een buitenlandse auto met twee lekke banden en vooral veel, heel veel zwerfafval.

Bedrijven die de veiligheid niet op orde hadden, worden daarvan persoonlijk op de hoogte gesteld door Cruon. Van onveilige en slordige situaties in de openbare ruimte, zoals zwerfaval en losse tegels, wordt een melding gemaakt bij de gemeente, via meldingen.groningen.nl. De gemeente Groningen gaat vervolgens met deze actiepunten aan de slag.

BBOG

De inspecties worden een paar keer per jaar uitgevoerd. Dat gebeurt op verzoek van de Stichting BBOG, Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen. Hierin werken de gemeente, politie, veiligheidsregio, bedrijvenverenigingen en Stichting Cybersecurity Centrum Noord-Nederland samen onder het motto ‘schoon, heel en veilig’. De BBOG heeft beveiligingsbedrijf Cruon bovendien opdracht gegeven om ’s avonds en ’s nachts een oogje in het zeil te houden op de Groningse bedrijventerreinen.