economie

09 apr 2002, 00:12

Scandinavische ambassadeurs naar ondernemend Groningen (27 maart)

De ambassadeurs van Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken brengen op woensdag 27 maart een historisch bezoek aan Noord-Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gezelschap komt naar de drie noordelijke provincies op uitnodiging van het Adviescollege voor de Markt (AMa). Het is voor het eerst dat het Noorden zich als economisch samenwerkingsverband presenteert aan het buitenland. Doel van het bezoek is de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe als bestuurlijk en economisch samenwerkingsgebied goed op de kaart te zetten. Daarbij is gekozen voor een presentatie van thema’s, die mogelijk ook in de rest van Nederland zelf niet zo gauw met Noord-Nederland in verband worden gebracht.
Het programma bestaat uit presentatie in de praktijk door de betrokken bedrijven, kennisinstellingen en overheden van de thema’s technologische innovatie, energie- en klimaatbeheersing, ICT, de samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven, alsmede de ketensamenwerking in de maritieme sector. De delegatie uit Scandinavië zal ontvangen worden door onder anderen de Commissarissen van de Koningin in de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe. Het bezoek wordt afgesloten met een buffet in het Museum de Buitenplaats Eelde, dat bedoeld is als ontmoetings- en netwerkgelegenheid voor diverse bedrijven uit Noord-Nederland. Hiervoor zijn alle dochters van Scandinavische bedrijven in Noord-Nederland uitgenodigd. Het Adviescollege voor de Markt is ingesteld door het SNN en fungeert als brug tussen de overheid en het bedrijfsleven.