economie

02 mei 2019, 12:12

Reinhart Orchideeën in Haren viert 25-jarig bestaan; tentoonstelling opent 10 mei

Reinhart Orchideeën in Haren viert 25-jarig bestaan; tentoonstelling opent 10 mei

Groningen is een belangrijk centrum voor orchideeën. Dat is te danken aan Reinhart Orchideeën, dat met een bijzondere tentoonstelling het feit viert dat het zich 25 jaar geleden vestigde aan het Westerveen in Haren. Daar is nu een unieke verzameling orchideeën te bewonderen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kwekerij is een uit de hand gelopen hobby van Frans Reinhart (74). Vijfentwintig jaar geleden vervingen Frans en Wilma Reinhart hun 18m2-kas vervangen door een van 6000m2, door naar Haren te verhuizen.

 

Frans is al meer dan 52 jaar verzamelaar van orchideeën. Zijn verzameling heeft hij in de orchideeëntuin tentoongesteld, zodat iedereen ze kan bewonderen. Er bloeien steeds weer andere orchideeën en andere planten.

 

Samen met vele anderen die “een uit de hand gelopen hobby” hebben, is er aan het Westerveen een bonte verzameling ontstaan, die een kijkje meer dan waard is.

 

Activiteiten.

 

  • Een wandeling door de orchideeëntuin in onze kwekerij waar vele soorten orchideeën zullen tentoonstellen. Tevens andere bijzondere planten. De tuin is een afgescheiden gedeelte van de kas.
    Fran en Wilma hebben een oerwoud van 500 m2 geschapen waarin de planten in hun natuurlijk omgeving te zien zijn.
    Er wordt uitleg gegeven over het kweken van orchideeën.
  • De laatste jaren zijn er in de kas diverse volières met vogels in de wandelkas gemaakt .
    Er is een gezellig terras gemaakt waar je lekker kunt zitten om naar de vogels te kijken.
  • De buitentuin, ook met diverse vijvers, is ook zeker een bezoekje waard. Een heerlijke oase tussen de kassen en het Scharlakenbos.

 

Kunst in de Kas.


'We hebben altijd veel kunst in onze kwekerij. Keramiek, fotografie, Ikebana (Japanse Bloemsierkunst), objecten van eieren en het maken van kaarten', aldus Frans en Wilma Reinhart.