economie

20 aug 2002, 00:12

Positie MKB-ers in Groningen versterkt dankzij speciaal project

De positie van medewerkers in het midden- en kleinbedrijf in Groningen is verbeterd dankzij een bijzonder scholingsproject. Het gaat om het project ‘MKB-employability’ dat na twee jaar met succes is afgerond, zo meldt de gemeente Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Doel van het project van gemeente en MKB Noord was om de kwetsbare positie van een groep medewerkers in het midden- en kleinbedrijf te versterken. Daarbij werd ruim zes miljoen euro geïnvesteerd in scholingstrajecten voor bijna 2000 werknemers in 76 bedrijven.
Het project richtte zich op mensen in het midden- en kleinbedrijf die al wel een baan hebben, maar die door hun opleidingsachtergrond, arbeidsverleden of andere oorzaken een kwetsbare positie hebben op de arbeidsmarkt. Als het even iets minder gaat met een bedrijf, zijn zij de eersten die hun baan kwijt kunnen raken.
Dankzij het Groningse project konden zij een opleiding volgen, waardoor ze meer kennis en vaardigheden hebben. Het betreft een groep van in totaal 1984 medewerkers.
In totaal namen medewerkers van 76 bedrijven deel aan het project. Het betrof bedrijven in de ICT, transport en logistiek, klein metaal en de grond-, weg- en waterbouw. Het project vergde een totale investering van 6,2 miljoen euro.