Economie

Partnerbijdrage

Hulotech Stadskanaal versterkt marktpositie met aanschaf unieke 3D-printer

Hulotech BV uit Stadskanaal investeert in een innovatieve en voor Nederland, unieke 3D-printer. De MJF 4200 printtechniek van fabrikant HP maakt het mogelijk om hoge kwaliteit producten tegen lagere prijzen, sneller en met betere eigenschappen te maken. Hiermee wil het bedrijf een stevige positie verwerven op de markt voor medische producten, een voor Hulotech nieuwe markt.


Leestijd: 2 minuten

Hulotech Stadskanaal versterkt marktpositie met aanschaf unieke 3D-printer
Hulotech Stadskanaal versterkt marktpositie met aanschaf unieke 3D-printer

Door de investering verwacht Hulotech op termijn acht nieuwe arbeidsplaatsen te creëren; drie op LBO-niveau, drie op MBO-niveau en twee op HBO-niveau. Voor de aanschaf van de machine geeft de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work.

Hulotech onderscheidt zich van andere bedrijven door haar technische kennis van industriële toepassingen in het algemeen en van prothese-ontwikkeling en -productie in het bijzonder. Dankzij deze kennis in combinatie met de nieuwe HP-techniek kan Hulotech complete protheses printen, in plaats van alleen delen. Elke klant of patiënt kan hierdoor een op maat gemaakte prothese krijgen die vrijwel geen nabewerking nodig heeft.

Innovatief en snel
Grotere industriële productie-aantallen worden nu nog uitbesteed aan bedrijven in het zuiden van het land. Hier wordt nog gebruik gemaakt van de huidige SLS printtechniek en zijn de printers geschikt voor industriële productie. Mede-eigenaar van Hulotech Arjan Huiting, "Ik ben ervan overtuigd, dat zodra wij over de innovatieve en snelle HP-techniek beschikken, een groot deel van deze opdrachten bij ons terecht zal komen."

De nieuwe HP-printtechniek is tot tien keer sneller dan de huidige generatie 3D-printers. Hierdoor is het 3D printen van eindproducten niet alleen goedkoper en geschikt voor enkel stuks, maar ook voor productieseries tot 5.000 stuks.

Exclusieve overeenkomst
Hulotech heeft inmiddels een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met OIM Orthopedie, waarbij zij alle 3D-printopdrachten voor heel Nederland gaat uitvoeren. Ook heeft het bedrijf het aanbod gekregen om als demobedrijf te fungeren voor potentiële klanten van HP voor Nederland en Scandinavië. Voordeel hiervan is dat alle mogelijke 3D-printaanvragen die rechtstreeks uit het HP-netwerk binnenkomen, doorgestuurd worden naar de productiemachine van Hulotech.

Over Hulotech
Hulotech is een jong en innovatief bedrijf dat in 2014 is opgericht. Het bedrijf heeft nog geen medewerkers in dienst en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van producten die gemaakt worden door 3D-printtechnieken. Ook ondersteunen ze bedrijven in diverse branches met het ontwerpen in 3D. Ondanks dat het bedrijf nog maar vijf jaar oud is, hebben de eigenaren ruim twaalf jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van 2D- en 3D-printen binnen de hightechindustrie.