economie

24 okt 2002, 00:12

Ondernemers Eems Dollard Regio krijgen helpdesk

MKB-Noord krijgt € 123.000,- subsidie van het SNN om ondernemers door middel van een helpdesk behulpzaam te zijn bij het leggen van hun eerste buitenlandse contacten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat bij dit project met name om ondernemers in de Eems Dollard Regio. Door het wegvallen van de grenzen en de invoering van de euro is behalve de mogelijkheid, ook de noodzaak om de grens over te gaan, toegenomen. Het leggen van de eerste contacten blijkt vaak moeilijk. Om daarbij te helpen heeft het MKB een soort helpdesk voor ondernemers in het Eems/Dollard-gebied in het leven geroepen, het zogeheten EU-Referaat.
Het gaat om een vervolg op een eerder project met dezelfde naam, dat is uitgevoerd in het kader van Interreg II, een Europese subsidie voor onder meer grensoverschrijdende samenwerking. Bij het lopende project wordt in de Eems Dollard Regio een aantal bijeenkomsten georganiseerd, waar zowel Duitse als Nederlandse bedrijven aan deelnemen.
De toegekende subsidie betreft een bijdrage van het ministerie van Economische Zaken in het kader van het noordelijk ontwikkelingsprogramma Kompas voor het Noorden.