economie

20 mrt 2002, 00:12

Ondernemende Groningse koks krijgen grootste gilde van Nederland

Vanaf 1 maart is Het Koksgilde ook voor Groningen een feit. Het Koksgilde is ontstaan uit een fusie van de NCCK (Nederlandse Club voor Chefkoks), de NCK (Nederlandse Club van Koks) en de NVK (Nederlandse Vereniging van Voedings- en Keukendeskundigen en Restauratieve dienstverleners). Het gilde wordt daarmee de grootste koksvereniging van Nederland met 1400 leden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Koksgilde wil een vereniging zijn van en voor foodprofessionals in horeca en instellingen. In Nederland houden rond 35.000 mensen zich beroepsmatig bezig met de bereiding van eten voor gasten en cliƫnten. Juist voor deze groep wil het Koksgilde spreekbuis en belangenbehartiger zijn. Belangrijkste doelen van het gilde zijn het bevorderen van het koksvak en het uitwisselen van vakkennis, zowel op landelijk als op regionaal niveau. De onderlinge ontmoeting speelt daarbij ook een grote rol.
Het Koksgilde is, net als voorheen de NCCK en de NVK, verdeeld in verschillende regio's. De landelijke fusie was al op 1 april 2001 rond, maar voor de drie noordelijke provincies bestonden er nog wat organisatorische hindernissen. Deze zijn inmiddels opgelost, voor het Noorden gaat het Koksgilde op 1 maart officieel van start. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht op www.koksgilde.nl.