economie

10 jul 2002, 00:12

Nieuwe stimuleringsprijs voor Groningse starters

Deze week starten de voorrondes voor Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden. De aftrap van deze Noordelijke prijs vindt op symbolische wijze plaats, waarbij burgemeester mr. ing. P. van der Zaag van het Friese Smallingerland de wisseltrofee uit handen geeft aan de bestuursleden van de organiserende stichting. Deze brengen de prijs vervolgens per kruiwagen richting de stad Groningen. Wethouder Economische Zaken van de gemeente Groningen mr. K.F. Schuiling zal de trofee vandaag, maandag 1 juli, in ontvangst nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dé Jonge Ondernemersprijs van Het Noorden (voorheen de ThinkTank Award) is de enige prijs die jong ondernemerschap in alle drie noordelijke provincies stimuleert en ondersteunt. Sponsoren zijn onder meer het Bedrijvenloket van de gemeente Groningen en het Ondernemerskompas (het interregionale stimuleringsproject van de noordelijke Kamers van Koophandel).
De Initiatiefnemers voor de prijs zijn het Jonge Bedrijven Netwerk Groningen, het Jong Bedrijven Netwerk Friesland, de Jonge Ondernemers Sociëteit Drenthe en het Ondernemerskompas. De organisatie is in handen van een vanuit deze geledingen samengestelde werkgroep en is ondergebracht in een stichting, om zo ook de komende jaren continuïteit te waarborgen.