economie

17 apr 2002, 00:12

Nieuwe regio-indeling Syntens: Groningen samen met Drenthe en Friesland

Met ingang van 2 april 2002 worden de activiteiten van Syntens vanuit zes regio's aangestuurd. De managementstructuur is hierop aangepast. Het landelijk kantorennetwerk blijft ongewijzigd. Voor Syntens Groningen betekent dit dat deze organisatie, die met steun van Economische Zaken de vernieuwing van het MKB moet stimuleren, dat voortaan wordt samengewerkt met Drenthe en Friesland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe Regiodirecteur voor het Noorden is de heer R. Douma, die werkt vanuit Leeuwarden. Ook Groningen en Drenthe vallen voortaan dus onder zijn directie.
De activiteiten van Syntens werden tot op heden vanuit 16 vestigingen geleid. Om de efficiency van de organisatie te verbeteren en de kracht van het landelijk netwerk beter te benutten, worden de activiteiten vanaf 2 april 2002 vanuit zes regio's aangestuurd. De managementstructuur is hierop aangepast. De nieuwe regio-indeling sluit beter aan bij de grenzen van de provincies. Zo kan in de toekomst beter op de wensen van de provincies worden ingespeeld. Het landelijke kantorennetwerk van 16 vestigingen blijft ongewijzigd.
Drs. Ir. P.A.N. ten Kroode, algemeen directeur Syntens: "Verbeteren door te vernieuwen. Dat geldt voor ondernemers maar zeker ook voor onszelf. Ik ben ervan overtuigd dat wij met deze nieuwe opzet zowel ondernemers als onze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn."
Syntens adviseert ondernemers uit het MKB over veranderings- en vernieuwingstrajecten op de gebieden: Nieuw Ondernemerschap, Informatie & Communicatietechnologie, Product & Procesontwikkeling, Personeel & Organisatie, Samenwerken en Marketing & Strategie. Doel is het rendement van die bedrijven door vernieuwing en verbetering te verhogen. De adviseurs van Syntens werken onafhankelijk en koppelen via hun uitgebreide kennisnetwerk van bedrijven en instellingen de ondernemer aan de juiste (markt)partijen. De activiteiten van Syntens worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken. De organisatie telt in totaal circa 450 mensen. Meer informatie vindt u op www.syntens.nl.