Economie

Nieuw familiehotel in Groningen: De Oosterboog

Aan het begin van het Gedempte Kattendiep in Groningen vorderen de werkzaamheden voor de bouw van een van de grootste familiehotels van Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Het hotel “De Oosterboog” wordt gerealiseerd door transformatie van bestaande panden op de driehoek Gedempte Kattendiep/Oosterstraat/Kleine Peperstraat. In het nieuwe hotel komen ruim honderd kamers.

Zaterdag konden mensen met eigen ogen zien hoever de werkzaamheden inmiddels zijn. Dat was mogelijk vanwege de Dag van de Bouw.

De Oosterboog behoort straks met ruim honderd kamers tot de grotere familiehotels van Groningen. Zo telt het Market Hotel aan de Grote Markt 123 kamers. Aan het Zuiderdiep heeft het Martini Hotel 116 kamers. Buiten het centrum heeft alleen het Mercure Hotel meer kamers, namelijk 157. 

Het hotel De Oosterboog is ontwikkeld door vastgoedondernemer Arend Jan Vegter is samenwerking met architectenbureau De Zwarte Hond. Ze willen het gebied een kwaliteitsinjectie geven.

De Oosterboog wordt omsloten door de Oosterstraat, het Gedempte Kattendiep en de Kleine Peperstraat en is in de jaren ’80 gebouwd als ABC-complex voor de winkels Albert Heijn, Giraffe en Marca.


Foto: Het hotel in aanbouw ( Dag van de Bouw)