economie

04 jul 2002, 00:12

MKB Noord start carrièresite voor Groningse HBO-ers

Deze zomer nog gaat de Carrièremotor van start in Noord-Nederland. Daarmee is het Noorden de eerste regio die actief meedoet met de internetportal, die HBO-studenten en –afgestudeerden informeert over de carrièremogelijkheden binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb). Met de portal hoopt MKB Nederland meer HBO’ers te verleiden tot een baan in het mkb.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit recent onderzoek is blijkt dat bedrijven massaal overstappen op internet voor het werven van personeel, omdat dit middel zich uitstekend leent voor snelle, actuele en makkelijke interactie. Op Carrièremoter.nl kunnen HBO’ers straks rechtstreeks doorklikken naar beschikbare vacatures, afstudeeropdrachten en stageplaatsen in het mkb. Ook kunnen ze hun c.v., onderzoeken en stage-ervaringen achterlaten op de portal.
Volgens MKB Nederland bestaat er in het midden- en kleinbedrijf een grote behoefte aan goed opgeleide medewerkers, omdat de bedrijfsinvoering steeds kennisintensiever zou worden. De organisatie noemt de huidige arbeidsmarkt ‘een concurrentiemarkt’ en ‘een kleine vijver waarin gevist wordt naar personeel’.