Economie

Meest markante horeca-ondernemer van Groningen werkt aan pannenkoek-concern

Patrick Beijk uit Groningen liep de laatste dagen een klein beetje met zijn hoofd in de wolken. Dat mag ook wel sinds zijn onderscheiding eerder deze week tot Meest Markante Horeca-ondernemer uit de provincie Groningen. Maar inmiddels is hij al weer druk aan het werk met het ontwikkelen van een nieuw uniek horeca concept: een pannenkoek concern.


Leestijd: 1 minuut

Patrick Beijk is directeur van Beijk Catering Service BV. Hij kreeg de eervolle onderscheiding van Horeca Nederland vanwege zijn markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca.Horeca Nederland wil met de prijs ondernemers eren die niet alleen hun vak uitstekend verstaan maar die zich ook onderscheiden van hun collega’s. De kandidaten voor de prijs werden voorgedragen door collega’s, banken, brouwerijen, VVV’s en Kamers van Koophandel. De prijs werd aan Beijk overhandigd door Marcel Schlamann, eigenaar van het News Cafe aan de Grote Markt, die de prijs vorig jaar kreeg.Volgens de jury was Patrick Beijk de Meest Markante Horecaondernemer van 2001, ook vanwege zijn organisatietalent, teamgeest en creativiteit. ‘Met gedurfde creatieve en krachtige concepten weet hij zich op een bijzondere manier te onderscheiden in de markt’, aldus de jury.Beijk heeft de afgelopen dertien jaar een zeer gezond horeca-bedrijf op poten gezet. Dat bestaat onder meer uit een afdeling Contract Catering en een afdeling Partyservice, die de laatste jaren de meest uiteenlopende partijen heeft verzorgd.Zes jaar geleden nam Beijk bovendien de sprong van catering naar de ‘reguliere’ horeca. Hij deed dat door de overname van Charlie’s Pub aan het Gedempte Zuiderdiep. Vervolgens opende hij medio;’97 na een enerverende verbouwing Het Ei Van Columbus in Zuidlaren, dat in korte tijd een eigen plek in de Nederlandse horeca wist te veroveren.Een recenter wapenfeit van een jaar geleden is het feit dat Beijk partner werd van McMen, een ‘business to business’ organisatie, waarbij uitdagende evenementen worden georganiseerd.Het creatieve brein van de heer Beijk is nog steeds bezig met het verder ontwikkelen van ideeën. Zo wil hij in april 2002 een opmerkelijk pannenkoek-restaurant openen in Hoogkerk. ‘Baloney’s, it’s a crazy pancake world’, een grootschalig horeca-project dat hij opzet samen met Edwin Waterham.