Economie

Partnerbijdrage

Meer rekening houden met duurzaamheid bij een nieuwbouw, hoe doe je dat?

Duurzaamheid is een hot item. De laatste tijd wordt er steeds meer rekening gehouden met de duurzaamheid op een bouwplaats van een nieuwbouw. In deze blog zal er wat meer verteld worden over een paar van deze duurzame oplossingen op de bouwplaats. Je ziet het namelijk overal terug!


Leestijd: 1 minuut

Meer rekening houden met duurzaamheid bij een nieuwbouw, hoe doe je dat?
Meer rekening houden met duurzaamheid bij een nieuwbouw, hoe doe je dat?

Het begint bij het klaarmaken van de bouwplaats. Hier vind je een duurzame variant rijplaten: de kunststof rijplaten van Ferex, een bedrijf dat deze platen verhuurd. Ferex heeft composiet rijplaten ontwikkeld, dit zijn platen gemaakt uit glasvezel versterkte kunststof. Je kunt deze platen gebruiken als tijdelijke verhardingen om met zwaar verkeer over tijdelijke toegangswegen te kunnen rijden. De rijplaten zijn zeer handig aangezien ze een groot oppervlak hebben, waardoor de druk op de ondergrond goed verdeeld wordt. Zo wordt de schade aan de grond beperkt. Voor composieten rijplaten hoef je ook geen grondbewerking doen, om de grond op voorhand aan te sterken. De concurrerende kunststoffen en metalen platen daarentegen hebben vaak wel een ondergrond nodig, en ze zakken vaker weg in zachte bodem wat zeer onhandig is. Als je deze rijplaten wilt gebruiken, kan u deze via de website van Ferex huren en zij zullen deze dan ter plaatse leveren.

Een andere duurzame oplossing die je bij nieuwbouw veel terug vindt: de laadpaal. Laadpalen worden steeds vaker thuis geïnstalleerd. Zo’n laadpaal installeren aan huis kan zeer handig zijn om je elektrische auto op te laden. Deze laadstations zijn universeel, en dus geschikt voor alle plug-in Hybride en elektrische auto’s. Deze laders zijn zeer handig, aangezien je het laadvermogen kan instellen en dus geen enkele nieuwe paal hoeft aan te schaffen wanneer je een nieuwe auto koopt. Door het aanpasbaar laadvermogen kan je alles zo instellen, waardoor je geen te hoge aanpassingen krijgt in de meterkast. De Lanova laadpalen worden niet geplaatst onder de vorm van een abonnement, wat de palen dus zeer toegankelijk maakt voor de particuliere consument. Als je meer informatie wilt over de Lanova laadpalen, of misschien wel een paal wilt aanschaffen, dan kan je hiervoor naar de website van Lanova surfen.