Economie

Marie-Lou Gregoire is de nieuwe honorair consul voor Frankrijk

Marie-Lou Gregoire wordt dinsdag geïnstalleerd als honorair consul voor Frankrijk in Groningen. Gregoire is voor deze rol gevraagd vanwege haar netwerk in Noord-Nederland en haar kennis van de Franse taal en cultuur.


Leestijd: 1 minuut

De installatieceremonie zal plaatsvinden in het bijzijn van burgemeester Koen Schuiling van Groningen en Consule Générale Catherine Feuillet. Deze benoeming bevordert de Frans-Nederlandse betrekkingen in de noordelijke regio. 

Honorair Consul

Marie-Lou Gregoire volgt Anne-Christine Dreue op die sinds 2015 het consul-schap voor Frankrijk heeft uitgeoefend. Groningen heeft meerdere honoraire consuls die verschillende landen vertegenwoordigen. De rol van een honorair consul richt zich primair op het behartigen van de handelsbelangen van Frankrijk in Noord-Nederland. Daarnaast omvat de functie het ondersteunen van Franse burgers en diverse representatieve taken, zoals het vertegenwoordigen van Frankrijk bij (herdenkings)evenementen, culturele evenementen en netwerkbijeenkomsten. Het betreft een onbezoldigde functie.

Loopbaan Marie-Lou Gregoire

Marie-Lou Gregoire, van origine afkomstig uit België, geboren in Brussel en getogen in Kanne (Belgische Limburg), heeft meer dan 30 jaar ervaring in het communicatie-vak. Ze heeft bij diverse bedrijven en overheden in Noord-Nederland gewerkt waaronder o.a. Akzo Nobel, Groningen Seaports, Provincie Groningen, Gemeente Groningen. Hierbij heeft zij bestuurders ondersteund en een bijdrage geleverd aan omgevingscommunicatie bij grote infrastructurele projecten waaronder de totstandkoming van de Eemshaven, Blauwe Stad en Aanpak en de diverse Ringwegen in Groningen. Ze is momenteel corporate woordvoerder bij Gasunie. Naast haar huidige functie als woordvoerder zal Gregoire haar expertise en netwerk inzetten om de Frans-Nederlandse betrekkingen te bevorderen.