economie

02 jan 2003, 00:12

Licht in de etalages van de Zwanestraat en Grote Kromme Elleboog (12 dec)

In het teken van de manifestatie ‘Groningen uitgelicht’ zal op donderdag 12 december na drie dagen opbouw de première plaatsvinden van een theatrale etalageverlichting in de Zwanestraat en Grote Kromme Elleboog. Om 17.00 uur zal via een schakelaar de verlichting worden aangestoken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In opdracht van de Groningen City Club en de Gemeente Groningen vindt tijdens de kerstperiode een aantal projecten plaats met als thema licht en beweging. In de Zwanestraat heeft de lichtontwerper/ theatermaker, André Pronk verbonden aan het Grand Theatre in samenwerking met het gerenommeerde theatertechniek bedrijf Lichtpunt, invulling gegeven aan de verschillende lichtvoorstellingen in de etalages. De lichtshows zijn per etalage verschillend, maar zijn daarentegen aan elkaar gekoppeld, zodat de voorstellingen synchroon lopen.
De lichtontwerper heeft elke etalage zijn eigen thema gegeven, daarbij kan onder andere gedacht worden aan een sprookje, een hollywood-decor en een ijzig winterlandschap. De voorstellingen per etalage zullen ongeveer 2½ minuut duren en elke 6 seconden zal er een nieuw beeld gecreëerd worden, daarbij zal gebruik worden gemaakt van 25 lichtstanden per etalage. De totale voorstelling in de Zwanestraat en Grote Kromme Elleboog duurt 3 kwartier.