economie

06 feb 2002, 00:12

KPN verkoopt opleidingscentrum Groningen

KPN heeft opleidingscentrum Meerwold in Groningen verkocht aan het opleidingscentrum Freia uit die stad. De zaak komt naar verwachting op korte termijn rond, bevestigde woordvoerder B. Oudshoorn van KPN dinsdagmiddag. De transactie omvat zowel het opvallende gebouw langs de A28 als de opleidingen die er worden gegeven. Freia is een groot instituut voor managementcursussen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

KPN benutte het complex de laatste jaren niet meer zoveel en had het inmiddels drie jaar te koop staan. Het gebouw heeft tientallen leslokalen en over de honderd hotelkamers. Het pand verrees destijds als gevolg van de spreidingsafspraken tussen het bedrijf en het rijk voor de diverse KPN-diensten. De nieuwbouw kostte 35 miljoen gulden en was bedoeld als onderkomen voor een opleidingscentrum voor KPN-medewerkers. Over de huidige verkoopprijs wil KPN niets kwijt.
De verkoop werd lang belemmerd door het bestemmingsplan, dat ter plaatste voor het pand geen kantoorfunctie toestaat. Dit betekende een forse beperking van het aantal potentiƫle overnemers.