economie

02 jan 2003, 00:12

Jonge Bedrijven Netwerk Groningen voor startende Groningse ondernemers

Ze zijn er nog, startende ondernemers in Groningen. Ook in deze economisch moeilijker tijden zijn er nog ondernemende jongeren die het aandurven een zaak te beginnen. Om hen te begeleiden bij het ‘netwerken’ is er vanmiddag een speciale bijeenkomst bij de Kamer van Koophandel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Netwerken is voor ondernemers een van de belangrijkste marketingmiddelen om aan nieuwe klanten te komen. Met name voor starters, die doorgaans niet over grote reclamebudgetten beschikken. Maar het is vooral ook een uitstekend middel om te leren van de ervaringen van andere ondernemers. Tijdens de speciale oriëntatiebijeenkomst 'Netwerken, dat werkt' vanmiddag bij de Kamer van Koophandel Groningen zal worden uitgelegd hoe netwerken in zijn werk gaat, en hoe je het op een dusdanige manier kan inzetten dat het niet alleen effectief maar ook gewoon leuk blijft.
Onvoldoende gebruikt
Eigenlijk brengt netwerken niets nieuws onder de zon. Het is niets anders dan het leggen van contacten, waarbij in het geval van het Jonge Bedrijven Netwerk de nadruk ligt op het uitwisselen van ervaringen. Het aanboren van zakelijke contacten behoort eveneens tot de doelstelling. Toch maken starters nog onvoldoende gebruik van de mogelijkheden van het netwerk. Tijdens de bijeenkomst zullen twee sprekers sprekers ingaan op dit fenomeen.
Programma
Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit: 17.30 – 18.00 uur Ontvangst met koffie en thee 18.00 – 18.10 uur Welkom door de voorzitter Jonge Bedrijven Netwerk (Johanna Davids) 18.10 – 18.40 uur “Knooppunt van kansen, kennis, kunde en kletsers” door Derk Eimers 18.40 – 19.30 uur Broodmaaltijd; 19.30 – 20.00 uur “De eerste jaren na de start; ervaringen en toekomstverwachtingen” door Jan van den Bremer van de Kamer van Koophandel
De bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van het Jonge Bedrijven Netwerk Groningen, een netwerk van en voor jonge ondernemers. Het Jonge Bedrijven Netwerk wordt ondersteund door Kamer van Koophandel Groningen, MKB Noord, Rabobank, Ernst & Young en Stichting voor Ondernemersbegeleiding.
De themabijeenkomst “Netwerken, dat werkt!” is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Kamer van Koophandel, Leonard Springerlaan 15 in Groningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 050 - 520 - 58 88.