Economie

Partnerbijdrage

Opleiding Data Science bij IT Academy - ‘beroep van de toekomst’ - start in maart

In maart gaat aan de IT Academy Noord-Nederland een nieuwe opleiding Data Science van start, ook wel een opleiding voor het ‘beroep van de toekomst’ genoemd.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe editie opleiding Data Science bij IT Academy Noord Nederland in Groningen
Nieuwe editie opleiding Data Science bij IT Academy Noord Nederland in Groningen

De term Big Data is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Organisaties krijgen steeds meer data tot hun beschikking. Denk hierbij aan klantinformatie, informatie over de operationele werkzaamheden en informatie vanuit externe bronnen. De vraag is natuurlijk: Wat kunnen organisaties met deze informatie?

Waar de ICT-infrastructuur en applicaties het verzamelen van grote hoeveelheden data mogelijk maken is het juist de data scientist die dit kan omzetten naar waardevolle informatie en zo een belangrijke bijdrage levert aan de doelstellingen van de organisatie.

Data Science is een nieuw vakgebied en de vraag naar professionals die zich hier raad mee weten zal de komende jaren sterk toenemen. Het is daarmee absoluut een van de beroepen van de toekomst.  

Op 5 maart 2018 gaat de vierde editie van de opleiding Data Science van start. Het programma is flexibel opgebouwd zodat u kunt gaan voor de volledige opleiding of een keuzevariant van het programma die beter bij uw ambities en ervaring past. De vakken uit deze unieke opleiding worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen/bedrijven.