economie

24 sep 2002, 00:12

Informatiespecialisten helpen ondernemers antwoorden vinden

Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, is in samenwerking met de afdeling Information Retrieval van de Rijksuniversiteit Groningen het project 'Infosearch' gestart. Drie informatiespecialisten speuren voor ondernemers in Friesland, Groningen en Drenthe.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De informatiespecialisten kunnen antwoorden vinden op vragen over andere bedrijven, concurrenten, branches en de markt. Maar ook over de stand van de techniek en wetenschappelijke ontwikkelingen.
Daarnaast kan met Infosearch informatie verkregen worden over trends in de markt, prognoses, economische informatie, openbare aanbestedingen en regelingen. Infosearcher Greetje Bijloo heeft al een aantal ondernemers geholpen met hun zoekvragen: "Inmiddels zijn er al zo'n zeven marktonderzoeken voor verschillende bedrijven verricht. Deze onderzoeken hebben direct bijgedragen aan het vergroten van het innovatievermogen in Noord-Nederland".
De eerste vraag is gratis, daarna kan een vergoeding worden gevraagd voor bijvoorbeeld de onkosten die het gebruik van databanken met zich meebrengen.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage in het kader van het Kompas van het Noorden.