economie

03 dec 2001, 00:12

Hooghoudt wint ondernemingsprijs 2002

De ondernemingsprijs 2001 van de gemeente Groningen is dit jaar gewonnen door Hooghoudt BV. Algemeen directeur B.L. Hooghoudt heeft de prijs, een trofee en een oorkonde, in ontvangst genomen uit handen van wethouder Schuiling van Economische Zaken. De prijs is inmiddels voor de twaalfde keer uitgereikt en is bedoeld als waardering voor het hele bedrijfsleven in de stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jury oordeelde dat Hooghoudt met haar producten en betrouwbare imago een echte ambassadeur van Groningen is. Bovendien was de jury van mening dat Hooghoudt heeft bewezen het ondernemersschap op uitstekende wijze te vervullen. Bovendien zorgt hooghoudt ervoor dat Groningen wijds onder de aandacht wordt gebracht.
Hooghoudt BV is een zelfstandige, middelgrote Groningse onderneming met 55 medewerkers. De onderneming richt zich op de productie en verkoop van dranken ten behoeve van de retailer en is sinds 1988 hofleverancier bij Koninklijke beschikking.
Hooghoudt heeft innovatief denken hoog in het vaandel staan. Een van de bedrijfsdoelstellingen is dat de organisatie streeft naar een continu proces van productontwikkeling en -verbetering, Naast een assortiment gedestilleerde producten maakt het bedrijf ook fruitlikeuren, limonadesiropen en is dit jaar begonnen met de introductie van een alcoholvrije energiedrank. Hooghoudt is zowel nationaal als internationaal bekend.
De basis voor het huidige bedrijf is in 1888 gelegd door Hero Jan Hooghoudt aan de Kromme Elleboog in Groningen. Mede door de rijke historie kent Hooghoudt een grote naamsbekendheid, gekoppeld aan een betrouwbaar imago. Ook de aftersales en klanttevredenheid krijgen veel aandacht. Het bedrijf streeft er dan ook naar massacommunicatie om te zetten in persoonlijke marketing. Door het organiseren van excursies worden bijvoorbeeld klanten naar Groningen gelokt met als doel het noorden dichterbij de rest van Nederland te brengen.